Noves filtracions de les declaracions judicials relacionades amb el referèndum de l'1-O. L'exsenador d'ERC Santi Vidal va assegurar aquest dimarts davant del jutge d'instrucció número 13 que res del que va dir era "real", sinó que eren temes que es discutien per a un "futur Estat".

La Vanguardia publica avui els àudios de la declaració de Vidal, on es pot escoltar que "vaig traslladar en els mítings una realitat que no existia" així com que només eren "debats o especulacions".

Vidal també admet que "vaig dimitir com a senador perquè vaig ser conscient que no l'havia contrastat" i va negar l'existència d'una llista de jutges afins a l'independentisme assegurant "no existeix aquest treball de camp, va ser una elucubració del que jo pensava que seria el pensament de la plantilla judicial".

El jutge, a més, va posar sobre la taula que volia "transmetre als militants que el Govern tenia la capacitat per posar en marxa les estructures d'estat" i es va reafirmar en què el que feia "era una pràctica pública i legal que el vaig traslladar a una realitat que no existia".