El tinent coronel Daniel Baena, cap de la policia judicial de la Guàrdia Civil de Catalunya, és l’usuari Tácito (@nmaquiavelo1984) a Twitter, un compte amb el qual es dedica a carregar contra polítics que ell mateix investiga a les causes obertes contra l’1 d’octubre i on també qüestiona periodistes i Mossos, segons revela el diari Público.

Baena, que està darrere de tots els informes que sustenten les causes que instrueix el jutjat 13 de Barcelona, amb més de 300 persones investigades, es dedica, doncs, a investigar aquestes persones a la llum del dia i a criticar-les a l’ombra sota un àlies en què es defineix com a politòleg.

Segons Público, aquesta doble actuació —que Baena hauria reconegut davant periodistes del mateix diari i després hauria negat— ja hauria provocat enfrontaments en el si de la Guàrdia Civil per l’excés de politització de les seves investigacions. Segons fonts internes de la Guàrdia Civil esmentades pel diari, Baena “aboca idees polítiques en unes investigacions que han de ser objectives”.