Ja hi som tots. A hores d'ara, gairebé totes les parts implicades en la guerra reoberta en el Partit Popular ja han comparegut en públic per intentar aclarir la qüestió o per atacar els seus rivals. Faltava una persona: el director de Mira, l'agència de detectius amb la qual presumptament va contactar l'executiu nacional del partit. La cadena espanyola 7NN ha aconseguit àudios de l'investigador privat, Julio Gutiez, on confirma el presumpte encàrrec del PP. Un contacte que el secretari general de la formació, Teodoro García Egea, ha negat rotundament aquest dijous en roda de premsa.

Gutiez afirma en aquests àudios, compartits a les xarxes socials, que el van intentar "contractar algunes persones vinculades a alguna empresa del PP, o on governa el PP". Tot i això, va negar l'encàrrec: "Els vaig dir que el treball que em volien encarregar era il·legal per les dades que sol·licitaven. No vaig entrar molt més en l'interès legítim". "Però el primer que els vaig dir és que era il·legal i que jo no feia cap investigació il·legal", afegeix. De fet, el detectiu concreta que no es pot parlar ni "d'investigació", ja que només "volien unes dades molt concretes de l'Agència Tributària i d'un banc". "Em vaig negar i aquí va quedar la història", apunta. Però la cosa no acaba aquí. Una periodista va trucar-li per confirmar la informació que li arribava des de Gènova sobre que l'havien intentat contractar i que s'havia negat. "Només vaig dir que ni confirmava ni desmentia", explica. És a dir, que no va dir en cap moment qui el va voler contractar. "Mai en ma vida he filtrat qui era el meu client. Mai he filtrat una investigació. He estat vuit anys imputat per un senyor per no donar en un jutjat a un jutge qui era el meu client, demanant-me vuit anys de presó i 800.000 euros d'indemnització", aclareix.

Encara hi ha més. El diari El Mundo ha tingut accés a una conversa telefònica entre el president de l'Empresa Municipal d'Habitatge (EMV), Álvaro González, i el mateix Gutiez. "El trucava per si ens podíem veure per contrastar una informació que m'ha arribat", diu González, sense donar més dades per telèfon. El motiu de la trucada era perquè havia conegut el fet que treballadors de la seva empresa s'havien posat en contacte amb l'empresa Mira per realitzar un encàrrec concret.

De moment, el PP nega qualsevol mena de contacte amb l'agència de detectius. En la mateixa roda de premsa on ha anunciat l'obertura d'un expedient informatiu a Isabel Díaz Ayuso, García Egea ha desmentit taxativament que ningú del seu partit hagi contactat amb cap empresa d'investigadors privats, com podria ser Mira, tal com assenyalaven les informacions publicades. Així mateix, ha negat que s'hagi elaborat "cap dossier" sobre Ayuso, com ha anunciat la mateixa presidenta madrilenya. "Si algú ho hagués fet, l'hauria cessat immediatament", ha declarat el secretari general del PP. En qualsevol cas, sembla que García Egea hauria de tornar a comparèixer per explicar aquests àudios i la dimissió d'Ángel Carromero, home fort de Pablo Casado i de José Luis Martínez Almeida.

I és que malgrat que el PP teòricament no ha fet res i que tot és una invenció, la guerra reoberta al PP ja s'ha cobrat la primera víctima política. El coordinador general de l'alcaldia de Madrid, Ángel Carromero, ha presentat la seva dimissió pels suposats contactes amb l'agència de detectius Mira, dirigida per l'esmentat Julio Gutiez. Uns contactes que s'havien fet per investigar presumptament el germà de la presidenta madrilenya, Tomás Díaz Ayuso. Carromero, pròxim a Casado, García Egea i Almeida, és qui apareix a les informacions periodístiques com la persona que va activar la recerca de documents per provar una comissió suposadament irregular del germà d'Ayuso per desactivar les seves pretensions polítiques de reemplaçar l'actual líder al capdavant del partit.