La Secretaria General d'Estat haurà de fer arribar un informe complet al Ministeri de l'Interior sobre l'operació policial encoberta contra l'extresorer del PP, Luís Bárcenas. Així li ho ha demanat el jutge de l'Audiència Nacional, Jose de la Mata.

El jutge del cas Bárcenas ha demanat al Ministeri de l'Interior un "informe complet i urgent" sobre un presumpte encàrrec que va fer aquest departament a l'excomissari José Villarejo per recuperar els papers que l'extresorer del PP Luis Bárcenas va portar de la seu del partit.

El cas Kitchen

L'origen d'aquest encàrrec resideix en la que va ser nomenada el 2013 "Operació Kitchen", que va acabar amb la sostracció de les agendes personals i de feina de Bárcenas per part de la policia espanyola. Ahir dijous, El Mundo va publicar aquests documents comprometedors intervinguts. Durant el trasllat, el conductor de Bárcenas, que era confident de la policia espanyola, va fotocopiar una caixa plena de documents. Una vegada fetes les còpies, apunta el rotatiu, el conductor va posar els papers en mans del comissari José Manuel Villarejo.

Què demana l'Audiència Nacional?

A l'interlocutòria s'especifica que a l'informe aparegui la informació relativa "als seus objectius, preparació, aprovació, execució, report, supervisió i control".

El magistrat agrega que vol conèixer les identitats de totes les persones que hagin participat en la mateixa i la dels seus últims responsables, amb expressió de les seves tasques i responsabilitats. "L'informe haurà d'anar acompanyat de tota la documentació generada o obtinguda durant el seu desenvolupament. És a dir, els oficis, informes notes de servei, en qualsevol suport i per qualsevol via", afegeix.