Fer el salt polític a Madrid venint de Catalunya no sempre és fàcil i Inés Arrimadas podrà comprovar-ho en primera persona. Aquest dissabte, va confirmar que es presentarà com a candidata del partit a les eleccions del 28-A per Barcelona i la notícia s'ha fet un lloc a pràcticament totes les portades dels diaris de Madrid d'aquest diumenge.

La Razón recull la notícia a peu de portada, on Arrimadas ja rep la primera cleca. El mitjà publica una informació sobre com ha anat de portes endins el nomenament de la líder taronja, on es pinta una Arrimadas intransigent, al costat d'un Albert Rivera gelós i membres del partit tractant el salt d'"acte de covardia".

Advocant en la mateixa línia, el diari acompanya el tema amb una entrevista al vicesecretari del PP, Javier Maroto, amb un titular-retret prou explícit: "No abandonaria Catalunya com la líder de Cs amb la que està caient".

larazon.750 (2)

El País i El Mundo mostren menys recels sobre l'arribada de la fins ara líder de Cs al Parlament, però la situen com una jugada d'"ara o mai" pel "tot o res". Més pressió a les espatlles d'Arrimadas que queda com la fitxa decisiva del partit per aconseguir superar el PP i fer-se amb la presidència del govern espanyol.

"Rivera utilitza l'as (baza) d'Arrimadas per aconseguir l'hegemonia a la dreta", resumeix El País. El Mundo es decanta pel mateix adjectiu i parla d'Arrimadas com "el gran as (baza) de Cs" que ha de reimpulsar un partit a la baixa que "posa en risc la majoria del centredreta".

elpais.750 (2)

 

elmundo.750 (2)

L'ABC és l'únic que no parla de l'arribada de líder de l'oposició però sí que avança un dels motius pels quals se l'ha escollit. El diari ja preveu que, tal com va passar amb les eleccions andaluses, "Catalunya marcarà la campanya electoral" i ho abona amb un baròmetre segons el qual un 80% dels espanyols creuen que és un "assumpte clau".

abc.750 (2)