Els Mossos d’Esquadra investiguen l’assalt que ha patit la seu de Vox aquesta matinada al centre de Tarragona. Segons ha pogut saber ElNacional.cat, un grup de persones han llençat excrements i purins a la façana i a les portes d’entrada de la seu del partit de Santiago Abascal a la capital del Camp de Tarragona. La seu, ubicada al carrer del Gasòmetre, ha quedat completament bruta, tal com es pot veure a les imatges que acompanyen aquesta notícia. 

El partit d’ultradreta va canviar la seva ubicació fa poc temps, abans tenien la seu a la zona de la plaça Imperial Tàrraco. Ara, en canvi, tenen la seu del partit en l'àmbit local i provincial, com s’organitza el partit, al carrer del Gasòmetre, l’objectiu aquesta matinada de l’atac. La policia catalana ha obert una investigació per aclarir els fets, que ara per ara, no consta que hagin estat reivindicats.

L’avís s’ha rebut al voltant de dos quarts de nou i fonts policials asseguren que no s’ha pogut identificar a cap dels autors de l’atac. El partit ha assegurat que durant el matí presentarà una denúncia i ha enviat un missatge a “l’esquerra radical i rància”, assegurant que el seu partit, “no farà ni un pas enrere”. La policia vincula, ara per ara, l'atac a la celebració del 28-J, el dia internacional de l'Orgull LGTBI.

Vox Tarragona pintada
Imatge d'una de les pintades contra candidats de Vox a Tarragona / Cedida

Més de 20 regidors a Tarragona

A més d’embrutar amb excrements la seu del partit, la policia també investiga pintades en un bar de la ciutat. El responsable de l’establiment forma part de les llistes municipals del partit espanyolista a la ciutat de Tarragona. Cal recordar que VOX va aconseguir, en les eleccions del passat 28 de maig, tres regidors a Tarragona i tres a Reus a més d’altres regidors en diverses places importants del Camp com a Cambrils, Vila-seca, el Vendrell, Calafell i Cunit amb dos i a Valls, Mont-roig del Camp, Constantí i a Torredembarra amb un regidor. 

El partit d’Abascal no ha aconseguit cap regidor, dels 123 d’arreu del país, a les Terres de l’Ebre. A les eleccions del propvinent 23-J s’espera que el partit d’ultradreta aconsegueixi també millors resultats; el candidat per Tarragona serà l’ara diputat al Parlament, Sergio Macián.

L’atac que ha patit la seu del partit a Tarragona és la primera d’aquest tipus que es registra a la ciutat, si bé és habitual que els actes d’aquest partit, espanyolista i dur amb la immigració il·legal, comportin manifestacions i accions en contra. A Reus, per exemple, durant la constitució del ple de l’Ajuntament, el passat 17 de juny, un grup d’unes 150 persones es va reunir a la plaça del Mercadal per protestar per la irrupció de Vox i els seus tres regidors al consistori.