Manifestants ultres han cremat aquest migdia estelades i fotografies del president Carles Puigdemont després de l'ofrena al monument de Colom pel dia 12 d'octubre. Poc més d'un centenar de persones han acudit a l'ofrena que Vox ha fet aquest dilluns a Barcelona. Amb la imatge d'una mardedéu i un capellà encapçalant l'acte, una desena d'assistents han fet una ofrena a l'estàtua de l'explotador espanyol que fa més de cinc segles va arribar a Amèrica.

Ultres 12 O 2020 estelada   Sergi Alcàzar

Ultres fan salutació feixista / Sergi Alcàzar

En acabar l'acte, hi ha hagut crema d'estelades i també fotografies de Puigdemont. 

Ultres 12 O 2020 estelada Puigdemont 3   Sergi Alcàzar

Crema d'estelades i fotos de Puigdemont / Sergi Alcàzar

Convocats per Vox i Somatemps

Els manifestants han acudit a Colom convocats per Vox i l'entitat Somatemps, que han organitzat una ofrena a la mare de Déu del Pilar als peus del monument. També hi han anat ultres que s'hi han manifestat amb simbologia franquista i nazi, però que han realitzat un acte paral·lel al costat oposat del monument en què han clamat per l'absolució dels assaltants al Centre Cultural Blanquerna de Madrid. Els ha citat el Front Nacional Identitari, que s'hi ha fet present amb banderes clamant pel "nacionalsocialisme identitari".

Ultres 12 O 2020 estelada 2   Sergi Alcàzar

Salutació feixista i crema de bandera / Sergi Alcàzar

Després de la benedicció d'una imatge de la mare de Déu per part de Vox i Somatemps, diverses persones —entre elles el diputat de Vox al Congrés Ignacio Garriga i l'eurodiputat Jorge Buxadé— han dipositat flors grogues i vermelles a les escales per formar la bandera espanyola.

En declaracions a la premsa, Garriga ha assegurat que és "especialment important" celebrar el 12 d'octubre a Barcelona perquè l'independentisme ha intentat desposseir la població "de la Catalunya espanyola". "Durant 40 anys han permès que els separatistes ens assenyalin, agredeixin i diguin que no podem sortir orgullosos amb les nostres banderes", ha afirmat.