El monument de Lluís Companys a Sabadell ha estat víctima d'un atac espanyolista. En concret, el monòlit per commemorar Companys, situat a la Masia de Can Rull, ha aparegut avui amb una pintada que posa: "Assassí". A més, també hi ha dibuixada una bandera espanyola.   

De moment, es desconeix qui ha perpetrat l'atac, per la qual cosa des de l'ajuntament de Sabadell han anunciat que investigaran aquests fets. A més, també han comunicat que han posat en marxa un protocol per esborrar les pintades i, de fet, un parell d'hores més tard el consistori ha informat que les havia retirat. 

Denuncia d'ERC

Els primers que han donat l'alerta sobre l'atac a les xarxes socials, ha estat ERC de Sabadell on han denunciat aquesta agressió al monument de Companys, perpetrat dos dies després de la celebració de la Diada.

A més, han recordat que és una figura que va estar molt vinculada a la ciutat. De fet, Companys va ser diputat a les Corts per aquesta localitat des del 19 de gener del 1921 fins al 15 de setembre de 1923. Per la formació republicana els autors de l'atac són aquells que "s'autoanomenen hereus del règim feixista i catalanòfob que el va assassinar".

També ha reaccionat a les xarxes socials Lourdes Ciuró, que és la portaveu de JxSabadell al consistori. Des del seu punt de vista, es tracta d'un atac "Intolerable i injustificable" del "fexisme propi de primitius". 

A més, també ha desitjat que es "persegueixi i castigui els autors".