Ciutadans torna a atacar la llengua catalana i la immersió lingüística. El president del partit taronja i líder de l'oposició, Carlos Carrizosa, ha presentat aquest dimarts una moció que pretén, a la pràctica, deixar sense protecció el català i el seu ús normalitzat al país.

Carrizosa ha defensat la proposta des del faristol del Parlament acusant la Generalitat de practicar "durant 40 anys una política discriminatòria contra la llengua castellana". Concretament, Carrizosa ha carregat per enèsima vegada contra la immersió lingüística i ha acusat el PSC d'estar pactant amb ERC una "llei d'educació nacional per la qual es consagraria aquest sistema d'immersió lingüística". "S'està vulnerant el dret de tots a rebre l'ensenyament en castellà", ha afegit.

Concretament, el partit demana modificar la llei d'Educació perquè el castellà i l'anglès puguin ser llengües vehiculars juntament amb el català i l’aranès a tots els centres escolars, "i no només als centres privats com passa actualment, tot creant una greu discriminació per qüestions econòmiques". Ignorant la raó de ser dels mitjans públics catalans, Cs també defensa la promoció i el respecte "a totes les llengües" en aquest àmbit.

La moció que defensarà al ple de demà el partit taronja també insta al Govern a "deixar de multar els autònoms per no retolar en català", "condemnar tot acte d'assetjament per qüestions de llengua" a treballadors, autònoms de comerços i treballadors de la salut pública. El text també demana "condemnar les campanyes d'associacions, persones o grups polítics promogudes contra treballadors i autònoms per raó de la llengua que parlen".

Vergés i Vendrell, en el punt de mira

En la seva intervenció, Carrizosa també ha acusat alguns dels detinguts en l'Operació Volhov d'obtenir adjudicacions a dit per ser "amiguets" del Govern. En aquest sentit, ha posat com a exemple el dinar que Xavier Vendrell va mantenir amb la consellera de Salut, Alba Vergés, per mostrar-li el seu malestar sobre un concurs públic del qual l'empresa del primer havia estat apartada.

"El Govern ha de donar explicacions sobre els contractes adjudicats al senyor Vendrell i al senyor Madí, entre d'altres. Per això demanem la compareixença de la consellera Vergés per aquest aspecte", ha instat. Carrizosa ha criticat la reacció d'ERC en tot aquest tema: "En lloc d'obrir un expedient al senyor Vendrell, ERC truca al govern de Sánchez per dir que les investigacions posen en perill el diàleg. Ho trobem lamentable".