ERC negocia amb el govern espanyol suprimir de la llei educativa que el castellà sigui llengua vehicular a Catalunya a través d'una esmena, segons ha avançat El País. Fonts dels republicans expliquen que l'objectiu de l'esmena és "blindar el català com a llengua vehicular".

El projecte de llei educativa impulsat per la ministra d'Educació, Isabel Celaá, afirma que tant el castellà com les llengües cooficials tindran aquesta consideració. La comissió d'Educació del Congrés abordarà la reforma de la llei Wert aquest dijous.

El portaveu d'Unidas Podemos al Congrés, Pablo Echenique, ha defensat la immersió lingüística a Catalunya perquè, segons ha dit, ha servit perquè moltes famílies de classe treballadora tinguin "igualtat d'oportunitats". Echenique ha assegurat que no coneix l'esmena que s'està negociant amb ERC i, per tant, no ha volgut entrar en detalls. Però sí que ha remarcat que la seva formació, a diferència dels partits de la dreta, no està en contra de la immersió lingüística a Catalunya.