L'expresident socialista d'Astúries i senador Vicente Álvarez Areces ha mort aquesta nit a Gijón als 75 anys, han confirmat a Efe fonts del PSOE. La Federació Socialista Asturiana (FSA-PSOE) ha decidit suspendre els seus actes programats en els propers dies en senyal de dol.

Vicente Álvarez Areces (Gijón, 1943) va iniciar la seva trajectòria política en la dècada dels anys vuitanta com a director provincial d'Educació per ser després, a partir de 1987, alcalde de Gijón durant dotze anys i cap de l'Executiu regional en tres legislatures consecutives, entre els anys 1999 i 2011.

Des de l'Ajuntament de Gijón va liderar l'aleshores denominat sector renovador del PSOE asturià davant el "guerrismo" majoritari en el partit gràcies a la influència del sindicat miner SOMA-FIA-UGT, amb el líder del qual, José Ángel Fernández Villa, va mantenir un constant enfrontament intern fins que 1999 Areces va obtenir el 'plàcet' del sindicalista per optar a la Presidència del Principat d'Astúries.

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha expressat aquest dijous la seva tristesa per la mort de l'expresident, a qui ha recordat com "un treballador incansable i un home compromès amb la llibertat i la democràcia".

En un missatge en el seu compte a Twitter, Sánchez ha subratllat que "Gijón i Astúries van viure grans transformacions en els seus anys al capdavant de l'Alcaldia i del Principat". "El meu afecte per a la seva família i els companys de la Federació Socialista Asturiana (FSA-PSOE)", ha afegit.

En el missatge a la xarxa social, Sánchez enllaça amb el tuit del PSOE, en el qual el partit també expressa la seva "consternació" per la mort aquesta nit de l'expresident asturià.

"Tini ha estat un dels pilars del socialisme asturià, treballant sempre per la seva terra defensant el projecte socialista, com a alcalde, com a president del Principat i ara com a senador. Et trobarem a faltar", recull el PSOE al seu tuit.