La diputada i portaveu de Demòcrates, Assumpció Titon Lailla, ha presentat també la seva candidatura a les primàries de Demòcrates per Barcelona a les eleccions al Parlament, previstes per al 14 de febrer. 

Lailla ha anunciat la seva decisió a través d'un vídeo que ha penjat a les xarxes on recorda la consulta del 9-N i el referèndum de l'1-O. "No vull que els meus fills hagin de tornar a passar pel que hem passat nosaltres aquests últims temps. Vull que siguin lliures. En un país millor, un estat que els acompanya i no que els dona l'esquena", argumenta per explicar la crida a aixecar la suspensió de la declaració d'independència del 27-O.

La setmana passada va ser el secretari general del partit, Toni Castellà, qui va anunciar la seva decisió de concórrer a les primàries de Demòcrates per Barcelona. També el membre del secretariat de l'ANC Albert Donaire ha anunciat que abandona l'Assemblea per concórrer a les primàries de Demòcrates per Girona. Les candidatures es poden presentar fins a l'11 de novembre i les votacions es faran del 20 al 22 de novembre.

Demòcrates va concòrrer a les darreres eleccions en una candidatura amb ERC, però aquest cop ha anunciat que obre primàries per presentar-se en solitari en cas que els partits independentistes no acceptin articular un front comú a favor de la via unilateral i la confrontació amb l'Estat.