Els engranatges electorals dels partits escalfen motors de cara als comicis previstos a Catalunya per al 14 de febrer. El líder de Demòcrates, Toni Castellà, ha formalitzat avui la seva candidatura per encapçalar la llista d'aquest partit. Demòcrates ja va anunciar que, tot i que aposta per un front comú de l'independentisme, posava en marxa les primàries per escollir candidat i concórrer en solitari en cas que aquest gran acord no sigui possible.

En un vídeo que ha penjat a les xarxes per anunciar la seva candidatura, Castellà recorda que el mandat de l'1-O segueix pendent. "Cap partit, cap té dret a reinterpretar-lo. El mandat és clar, va guanyar el sí i hem de fer-ho efectiu", adverteix.

Demòcrates aposta per la via unilateral com a única realista i reclama a l'independentisme que recuperi l'estratègia de l'1-O. Per aquesta raó, Castellà considera que les eleccions del 14-F ha de ser un plebiscit sobre com donar compliment al mandat del referèndum del 2017, per la qual cosa ha reclamat una majoria parlamentària disposada a aixecar la suspensió de l'1-O.