L'Associació Professional de la Magistratura, agrupació conservadora de jutges que en el seu dia va ser presidida per Pablo Llarena, ha comparat la pintada d'Arran al portal del domicili on viu el magistrat instructor del procés contra els líders independentistes amb l'anomenada Nit dels Vidres trencats, que fa 80 anys van protagonitzar tropes d'assalt nazis contra "persones i béns jueus, davant la passivitat, quan no connivència, de part de la societat". A través d'un comunicat, l'agrupació de jutges indica que "evidentment" no s'ha arribat a aquella situació, però afegeix que "el propòsit que anima aquesta agressió és el mateix: imposar una idea per la força".

"Avui hem tingut coneixement d'un nou episodi en la deriva antidemocràtica que s'ha instal·lat a Catalunya", afirmen els jutges, per afegir que "com les estrelles grogues amb les quals es va intentar marcar els jueus, ara es llança pintura groga per assenyalar el domicili d'un jutge".

A parer dels magistrats, l'acció d'Arran també pretén "deixar un avís" a Llarena "i a altres companys" que desenvolupen les seves accions a Catalunya "sobre els problemes que en determinats territoris suposa aplicar la Constitució i la llei".

"Imposar una idea per la força"

L'Associació Professional de la Magistratura considera que Arran pretén amb aquesta acció contra Llarena "imposar una idea per la força", i afirma que aquesta actitud és "característica definidora de tots els règims dictatorials que hi ha hagut al món".

A la part final del comunicat, els jutges adverteixen Arran, però, que "no ho aconseguiran". I afirmen que la judicatura seguirà exercint la seva funció i adoptant les mesures que calgui per "garantir el respecte a la Constitució" i a la resta de l'ordenament jurídic "sense fissures".

Finalment, l'entitat dona "tot el suport i la solidaritat" a Pablo Llarena i a la seva família.