Els afectats i les víctimes per la violència policial durant la jornada del referèndum de l’1 d'octubre s’han organitzat per exigir responsabilitats civils i penals a l’Estat. Sota el nom d'Associació d’Afectats 1-O, l'entitat té l'objectiu de reunir “tots els afectats per la violència exercida per les forces de seguretat de l’estat espanyol contra els votants del referèndum, fossin directament agredits o no” per denunciar la repressió col·lectivament.

A través de la campanya #AraParlaTu, l'organització pretén fomentar un testimoniatge col·lectiu i obert de tots els afectats per la repressió policial. D'aquesta manera, l'entitat té la voluntat d'exigir "responsabilitats polítiques, divulgar els fets i defensar els afectats".

"La campanya permetrà exterioritzar testimonis d’aquell dia i fer un exercici col·lectiu en positiu per afrontar amb optimisme les reparacions i les indemnitzacions que deu l'estat espanyol, després de tant de mal comès que ni es pot oblidar ni pot quedar impune", han assegurat.

Vídeo: Presentació campanya #AraParlaTu

A més, l’Associació d’Afectats 1-O també exigirà al Parlament i al Congrés l'obertura de les corresponents comissions d'investigació i insta els representants polítics catalans a fer seva aquesta demanda per exigir les corresponents responsabilitats civils i penals que se'n deriven.