El fundador de Wikileaks, Julian Assange, ho ha tornat a fer. Ha tornat a piular sobre Catalunya i en concret sobre la detenció de Carles Puigdemont, malgrat que el president de l'Equador —l'activista es troba reclòs a l'ambaixada d'aquest país a Londres— li va demanar fa uns mesos que no intervingués en la qüestió catalana. Assange compara l'arrest de Puigdemont amb el de Lluís Companys, l'any 1940, a mans de la Gestapo. 

 

 

L'activista també denuncia el sistema d'ordres de detenció europea que  "permet a un govern abusiu perseguir els seus oponents per tot Europa".

 

 

Per Julian Assange, la detenció de Puigdemont respon a una "qüestió política". L'activista explica que el dret internacional no permet ni l'arrest de presidents ni de càrrecs importants i que un president regional exiliat pot circular per on vulgui.

 

 

En una sèrie de piulades el fundador de Wikileaks també comenta de quina manera els serveis secrets espanyols van localitzar el vehicle de Puigdemont i com va ser la col·laboració de la policia alemanya. Explica que o bé van piratejar les dades d'ubicació del telèfon mòbil del president o bé li van col·locar un rastrejador al vehicle.