El govern equatorià ha assegurat que no retirarà l'estatus d'asil al fundador de Wikileaks, Julian Assange, i que l'hi mantindrà mentre continuïn en perill els seus drets humans, Assange està refugiat a l'ambaixada equatoriana de Londres des del juny del 2012.

A més a més, en una entrevista a ABC, el president de l'Equador, Lenín Moreno, li ha recordat les seves "obligacions" i s'ha desmarcat del suport d'Assange als independentistes. Aquesta mateixa setmana, Moreno va dir que se li havia demanat al fundador de Wikileaks que no parlés de temes relacionats amb Catalunya.

El mateix Assange ha assegurat que ha firmat un compromís on indica que no tornarà a parlar d'independència perquè si ho fa, el govern equatorià "sabrà actuar". El president de l'Equador justifica que la seva condició d'asilat "no li permet intervenir en política de l'Equador ni en la internacional".

Aquesta setmana la ministra d'Exteriors de l'Equador, María Fernanda Espinosa, va exposar, durant una visita a Roma, que "Assange no pot comprometre la posició de l'Estat equatorià sobre alguns temes".