El fundador de Wikileaks, Julian Assange, ha obert la possibilitat que es restringeixi l'Internet dels mòbils demà per a evitar les comunicacions per a la celebració del referèndum sobre la independència. "L'estat espanyol podria tallar l'Internet dels mòbils", ha exposat l'activista, que ha apuntat a la importància d'aquest diumenge: "Som davant l'esdeveniment històric més important des de la caiguda del mur del Berlín".

En una entrevista al programa Preguntes freqüents de TV3, ha dit que, davant les accions del govern espanyol de les darreres jornades, la resposta dels catalans ha de ser la desobediència. "La desobediència civil és una tradició important i ara és el moment de fer-ho", ha apuntat el reconegut ciberactivista.

Assange ha apuntat que el sistema judicial espanyol és una part del que ell qualifica com "l'Estat profund" i ha relacionat les seves deficiències amb el règim franquista. "Hem de recordar que és el sistema judicial que surt després de Franco". 

Tallar les comunicacions

Assange ha advertit que l'Estat espanyol podria provocar un tall en les comunicacions d'Internet mòbil amb l'objectiu d'evitar les comunicacions relacionades amb el referèndum. "L'Estat espanyol podria tallar l'Internet dels mòbils", ha explicat el ciberactivista, que ha demanat als organitzadors del referèndum que trobin "maneres de comunicar la informació".

Sobre la possibilitat de restringir les comunicacions, Assange ha assenyalat una pèrdua de llibertats i drets a Catalunya. El ciberactivista ha apuntat que "bloquejar una votació vol dir impedir que s'expressin els pensaments".