Julian Assange, fundador de 'Wikileaks', ha posat en entredit David Alandete, director adjunt a 'El País', per diverses publicacions en les que titllava de mentider l’activista australià.

La trifulga entre ambdós actors mediàtics ha començat quan Alandete ha publicat un article en què afirmava que la maquinària de tergiversació de Rússia estava treballant per trencar la Unió Europea al afirmar que Espanya s’estava esquerdant a causa del procés sobiranista.

Fruit d’aquesta notícia, Assange ha respost que en ‘El País’ hi ha tergiversació, però no precisament de Rússia, adjuntant un paràgraf del currículum vitae d’Alandete i posant en entredit l’experiència d’aquest cobrint l’actualitat de diverses institucions i campanyes nord-americanes, com el Pentàgon, el Congrés dels EUA, o les campanyes de Hillary Clinton, Barack Obama, John McCain o Mitt Romney.

Hores després de la insinuació d’Assange, Alandete ha publicat un nou article, en aquest cas acusant-lo d’haver mentit sobre el procés català.

Lluny de quedar-se de braços creuats, el fundador de Wikileaks ha adjuntat un article del blog ‘AntiWar’ en el qual es critica durament el rotatiu espanyol.

Posteriorment, Alandete ha tornat a publicar l’article en què acusava Assange de mentider, però aquest cop en anglès, i l’activista ha respost plantejant-se si el director adjunt el publicava en anglès per interessos editorials i preguntant-se retòricament qui l’escrivia, responent amb la imatge del perfil professional d’Alandete.

No és la primera vegada que Assange mostra el seu suport al referèndum, havent acusat anteriorment ‘El País’ de mentir o afirmant que “la dictadura segueix viva” a Espanya.