Julian Assange, líder de Wikileaks, ha afirmat que a Espanya “la dictadura segueix viva” després de veure el tarannà de la Guàrdia Civil, que requisa urnes i paperetes, i presenta ordres judicials a impremtes i mitjans de comunicació.

El líder de Wikileaks, que va informar els seus seguidors que la Guàrdia Civil havia requisat 100.000 cartells per “intentar suprimir el vot independentista de Catalunya l’1-O”, va reflexionar posteriorment sobre les motivacions i la naturalesa de l’Estat espanyol.

En primer lloc, va ressaltar que Espanya és un país amb només 40 anys de democràcia i “la dictadura encara viu en diverses idees i estructures”.

Assange, refugiat a l’ambaixada de l’Equador a Londres, va aprofundir sobre el motiu del sentiment d’independència a Catalunya, relacionant-lo amb la “repressió que veiem per part d’Espanya”.

Suport d’Assange al referèndum

No és el primer cop que Julian Assange mostra reticències amb les mesures en contra de la Generalitat i el procés.

Tot va començar quan va demanar la dimissió del director d’El Periódico, Enric Hernàndez, per haver publicat en portada una reproducció falsa d’un comunicat sobre els atemptats del 17-A, que afirmava que els Mossos havien estat informats sobre el perill d’un atac terrorista a la Rambla mesos abans dels fets.

Posteriorment, Assange va defensar que “els catalans tenen dret a l’autodeterminació” i va vaticinar que després de l’1-O ens trobarem davant dues possibles situacions: “que neixi una nació o hi hagi una guerra civil”.