Militants d'extrema dreta aniran aquest 11 de setembre al Centre Cultural-Llibreria Blanquerna de Madrid, on la Generalitat de Catalunya té la seva seu. Ho faran per protestar contra la sentència que confirma penes de presó per als 14 condemnats per interrompre, al mateix local, la celebració de la Diada de 2013. 

Segons explica El Confidencial Digital, la Falange està difonent entre els seus simpatitzants una convocatòria per protestar divendres dia 11 davant de Blanquerna. En els missatges les proclames són “Blanquerna absolució! Contra el separatisme. Per l'absolució dels patriotes del cas Blanquerna”.

A més, també denuncien "el mateix sistema que fa més de 40 anys que premia terroristes, separatistes colpistes i altres enemics d'Espanya". 

A finals de juliol el Tribunal Suprem va dictar sentència. L'Audiència Provincial de Madrid els va condemnar a entre sis i vuit mesos de presó per desordres públics. El Suprem va elevar en un primer moment aquestes condemnes a quatre anys de presó. El Tribunal Constitucional va considerar que el Suprem havia vulnerat els drets a un procés amb totes les garanties i a la presumpció d'innocència dels acusats, de manera que va ordenar dictar una nova sentència. 

Finalment, tal com recorda el digital, han quedat fixades entre dos anys i nou mesos al que li ha caigut la pena més important i dos anys i set mesos per a la majoria de participants. En principi, com que superen els dos anys de presó, tots ells haurien d'entrar-hi. Mentre es concreta l'ingrés a la presó, alguns dels condemnats ja han confirmat que assistiran a la protesta, que està prevista que sigui una concentració, a diferència dels actes del 2013.