El professor d'història jueva Ariel Kanievsky ha respost de forma contundent a l'intent de boicot ultra que va patir ahir la seu de la Generalitat a Madrid, la llibreria Blanquerna.

"Soc jueu. Pertanyo a una comunitat nacional i cultural que ha estat víctima de gentussa la ideologia de la qual es resumeix en aquest braç alçat. Per això, per obligació moral, per memòria històrica, sempre seré a la trinxera antifeixista. Visca Catalunya! No passaran!", ha proclamat.

Amb motiu de la Diada, convocats per partits com Falange Democracia Nacional, un centenar llarg d’ultres es van concentrar divendres davant del Centre Cultural Blanquerna, seu de la Generalitat a Madrid. Davant la llibreria, al carrer Alcalá de la capital espanyola, van reclamar l’absolució dels seus militants que la van assaltar el 2013. Alguns d’ells, que encara no han entrat a la presó malgrat la sentència ferma, van ser presents a la concentració i dos van prendre la paraula.

Si no hi van poder accedir va ser perquè la llibreria va decidir tancar les portes molt abans de l’horari habitual, a les set de la tarda, una hora abans de la concentració ultra. Des d’aquell moment una dotzena d’agents de la Policia Nacional espanyola van custodiar l’entrada, amb quatre furgonetes d’antiavalots de reforç als voltants. La policia no va fer mantenir les distàncies i mesures de seguretat. Exaltació neofeixista en ple centre de Madrid.

Durant l'acte, es van escoltar contínues proclames a la unitat d'Espanya i "glòria eterna als herois de Blanquerna". No hi havia cap bandera constitucional. En canvi, sí que n'hi havia de falangistes de tot tipus, de Democracia Nacional i la bandera espanyola amb l'àguila, de les formacions a les quals pertanyen els assaltants. Dues pancartes: Blanquerna absolución i Blanquerna Style.