El candidat d'En Comú Podem al Congrés, Jaume Asens, ha demanat a Més País a Barcelona que retiri la seva candidatura perquè és "el més assenyat". "L'únic que fa és debilitar-nos", ha argumentat Asens en una entrevista a Catalunya Ràdio.

En aquest sentit, Asens ha afegit que s'ha demostrat que la hipòtesi dels d'Íñigo Errejón en presentar-se "s'ha demostrat fallida" perquè, segons les enquestes, no obtindran representació.

D'altra banda, Asens ha defensat que Unidas Podemos és "l'únic partit sobiranista que pot estar al govern Espanya", En aquest sentit, ha posat en valor els comuns i Pablo Iglesias assegurant que ells poden reconduir la relació entre Catalunya i l'Estat, si finalment aconsegueixen pactar amb el PSOE.

No obstant, Asens ha reconegut que els socialistes "han abandonat la bandera de la plurinacionalitat i el federalisme", i que pactar amb ells "és més difícil ara que a les últimes eleccions perquè les posicions estan més allunyades". "Els socialistes estan obsessionats amb agafar els vots de la dreta", lamenta Asens, que ha insistit que els comuns volen "recuperar l'altre Sánchez"

Sobre el debat electoral d'ahir a TV3, el cap de llista d'En Comú Podem l'ha qualificat d'"espectacle lamentable", ja que destaca que va ser "molt difícil dialogar", fet que "augmenta el descrèdit de la política". Asens, que al debat demanava autocrítica i empatia a tots els partits, ha subratllat que "hem de buscar un perímetre on puguin aflorar els consensos interns de país"

Així mateix, Asens ha avisat que si es continua en aquesta línia relacional, l'autogovern de Catalunya "es degrada" i "s'està retrocedint en les conquestes guanyades a pols pels nostres avis".