Jaume Asens ha tret la destral. Si durant el debat de TV3 va preferir mantenir les formes i no entrar al fangar en que va convertir-se el programa, aquest dimecres, escudat per Pablo Iglesias i Ada Colau ha mostrat la seva cara més contundent. Amb el PSOE i amb ERC. 

Les crítiques als republicans les ha personalitzat en el seu cap de llista, Gabriel Rufián, com ja va apuntar a l'entrevista amb ElNacional.cat ​del passat cap de setmana. Aquest dimecres, des de les Cotxeres de Sants, ha obert foc contra el líder d'ERC allà on més mal pot fer-li: acusant-lo "d'amagar-se darrera del senyor Buch".

Asens s'ha queixat que Rufián qüestioni l'actuació policial contra els manifestants dels últims dies però que a la vegada es resisteixi a demanar obertament la dimissió del conseller d'Interior. Per això, ha conclòs que "Rufián també és la Brimo, ja n'hi ha prou de dur la porra a una mà i la pancarta a l'altra". "Lliçons, les mínimes", ha sentenciat. 

El candidat dels comuns el 10-N també n'ha tingut per a Pedro Sánchez. "Em pregunto si és un socialista de veritat", ha explicat. I tot seguit ha afegit que "l'últim president socialista va ser Zapatero, l'únic autènticament republicà". En aquest sentit ha recriminat al president del govern espanyol en funcions que vulgui "defensar Espanya enviant 4.500 agents amb bales de goma a Catalunya. Defensar Espanya és plantar cara als fons voltor, defensar el sistema de pensions, derogar la reforma laboral i perseguir el frau fiscal".

Per tot això ha deixat clar que els comuns i Podemos són "l'opció més útil de vot socialista, perquè votar el PSOE i el PSC és entregar les claus de Moncloa a l'Ibex 35 i Casado".