El portaveu d'En Comú Podem, Jaume Asens, ha retret al líder del PSC, Miquel Iceta, que hagin "perdut la veu pròpia" i l'hagin "cedit" al PSOE. "Aquí l'únic 'pagafantes' és un PSC que només sap ballar al ritme del 155 de Sánchez", ha acusat Asens, en referència a les declaracions del socialista a la Festa de la Rosa, on precisament va titllar els comuns de "pagafantes". Segons el portaveu d'ECP el PSC està "desdibuixat" i "només parla de l'aplicació del 155 i la llei". "Cada cop que es posen Catalunya a la boca és per amenaçar amb l'aplicació del 155", ha lamentat Asens en referència tant al PSC com al PSOE.

Asens ha carregat durament contra els socialistes durant la roda de premsa a la seu de la formació, a qui ha acusat d'haver "renunciat" al federalisme, el dret a decidir, la plurinacionalitat i el diàleg. A més, ha retret al líder del PSOE, Pedro Sánchez, -també present a la Festa de la Rosa-, que no tingui cap proposta per a Catalunya més enllà de l'aplicació del 155, mentre ha lamentat que Iceta preferís anar a eleccions en lloc de fer "un acord progressista" amb ells.

També en relació als comicis del 10-N, els comuns han anunciat que engegaran reunions sectorials amb col·lectius que creuen que estan "perjudicats" per l'avançament electoral, encara que han reconegut que també serviran per enfilar el programa per a les eleccions. Així, el dijous d'aquesta setmana es trobaran amb la taula del tercer sector, el dissabte amb les marees blanques i la setmana següent amb col·lectius universitaris i educatius. "Estan pagant els plats trencats del bloqueig institucional", ha apuntat.

'Operació Judes'

Pel que fa a l''Operació Judes', Asens no ha volgut posicionar-se argumentant que encara està sota secret de sumari, encara que ha insistit que estan en contra de "qualsevol acte de violència" i ha considerat "preocupant" que es pugui confirmar l'acusació. A mes, Asens ha reiterat que no es pot "instrumentalitzar" la causa en benefici polític i ha assegurat que això només "polaritza i divideix la societat" a les portes de la sentència del Suprem. També ha recordat que que uns actes que potser s'emmarcarien més en "desordres públics" puguin ser considerats terrorisme seria "una banalització", fet que considera "una irresponsabilitat".

D'altra banda, Asens ha reconegut que de moment no han decidit si participaran en algun dels actes del segon aniversari de l'1-O, encara que ha reivindicat l'acusació particular de l'Ajuntament de Barcelona en la causa contra la Policia Nacional. "És l'acte de reparació i memòria més important que es pot fer, lluitar contra la impunitat de la violència policial que vam viure", ha defensat, i ha afegit que els dóna "molta esperança".

El portaveu d'En Comú Podem també ha respost a la petició per part del líder del PP, Pablo Casado, per aplicar "avui mateix" la Llei de Seguretat Nacional a Catalunya, i l'ha acusat de voler "polaritzar" i crear "un debat fals". A més, ha advertit que aquesta estratègia "beneficia més a Ciutadans que al PP" i ha apel·lat "al PP centrista i moderat" perquè "no es deixi arrossegar per la crispació de Ciutadans".