El portaveu d'En Comú Podem al Congrés, Jaume Asens, ha insistit en la importància de que la seva formació entri al govern espanyol: "si no som al govern la tendència natural del PSOE serà anar cap a la dreta".

Amb aquesta contundència s'ha expressat Asens en una entrevista a Catalunya Ràdio l'endemà de la primera votació fallida per investir Pedro Sánchez i el dia en que Podemos es reuneix amb el PSOE per intentar arribar a un acord de cara a la segona votació per investir Sánchez que es celebrarà aquest dijous al migdia.

Asens ha assegurat que no és pessimista i que, tot i que ha passat per diverses fases d'optimisme i pessimisme, ara "hi ha una petita finestra oberta". Segons el portaveu, el discurs de la socialista Adriana Lastra li va transmetre un to més conciliador i li va agradar més que el del president en funcions, el qual ha titllat d'"humiliant".

Jaume Asens ha desitjat que la investidura es resolgui demà i que no s'hagi de fer al setembre ja que "la ciutadania necessita un govern que comenci a funcionar ja".

D'altra bada, ha indicat que les negociacions estan sent difícils perquè "el PSOE no confia en nosaltres" i, de la mateixa manera, "nosaltres desconfiem del PSOE perquè tendeix a no complir els pactes".