El diputat d'En Comú Podem al Congrés dels Diputats, Juame Asens, ha posat a palestra que el Tribunal Suprem no té credibilitat per a molts ciutadans. Asens ha realitzat aquestes declaracions després que aquesta cort celebrés aquest dijous una vista per veure si prospera o no la inhabilitació del president de la Generalitat, Quim Torra.

"Que tothom doni per fet que el President Torra serà inhabilitat és la prova més evident de la falta de credibilitat del Tribunal Suprem", ha ressaltat Asens en el seu compte de Twitter.

A l'espera de la resolució del Suprem

En concret, el TS ha de resoldre si prospera l'any i mig d'inhabilitació al qual el va condemnar el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) per desobeir a la Junta Electoral Central (JEC) que li va demanar que retirés els llaços grocs dels edificis de la Generalitat durant la campanya electoral del 28 d'abril del 2019.

Després d'escoltar els arguments tant de la Fiscalia com de l'advocat de Torra, Gonzalo Boye, ara el president està a l'espera que el TS publiqui la sentència.

Davant aquesta situació la majoria de forces al Parlament de Catalunya, ahir, en el debat de política general li van demanar que convoqués eleccions anticipades. Una petició que també va realitzar la companya de partit d'Ascens en el Parlament, Jessica Albiach

Ara bé, avui Torra s'ha mantingut ferm i ha ressaltat que no pensa convocar uns comicis. "No seré jo qui abocarà el país a una cursa electoral irresponsable que paralitzaria l'administració catalana", ha anunciat des de la delegació de la Generalitat a Madrid després que ahir pràcticament tots els grups li reclamessin la convocatòria d'eleccions.