En Comú Podem, encapçalat per Jaume Asens, esperava per a aquestes eleccions generals del 10-N uns bons resultats per "condicionar el govern", i finalment ha mantingut els resultats dels darrers comicis del 28-A. Asens ha assolit 7 diputats i el 14,16% dels vots, i passa a ser quarta força a Catalunya, un resultat pràcticament calcat al de l'abril, amb el diferencial que aquesta vegada JxCat li ha passat al davant. Asens s'ha mostrat "content pels resultats" assegurant que "hem desafiat les enquestes un altre cop". Alhora, ha apel·lat a les forces progressistes per "assumir un compromís antifeixista, un compromís per construir un dic de contenció a l'ascens de l'extrema dreta", en referència als resultats de Vox, que ha aconseguit 52 diputats al Congrés.

En aquest sentit, i de manera semblant al discurs del líder de Podemos, Pablo Iglesias, ha criticat Pedro Sánchez i la seva decisió de convocar eleccions dient que "ja vàrem dir que era un gran error convocar aquestes eleccions, però Pedro Sánchez es pensava que el beneficiaria i al final a qui ha beneficiat és a l'extrema dreta". Així, ha afirmat que estan en joc les bases constitutives de la democràcia, i ha dit que "això obliga Sánchez a prendre nota i escoltar el mandat d'una societat que vol deixar enrere les majories absolutes del bipartidisme", per la qual cosa hauran d'esforçar-se per arribar a acords.

També ha demanat "deixar les polítiques de trinxeres", dialogar i ser generosos, i considera confirmat que hi ha una majoria progressista més àmplia que les dretes, fet que creu que els exigeix ​​responsabilitat per gestionar el resultat electoral.

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, també hi ha intervingut, amb unes paraules d'autocrítica per a les esquerres: "No podem estar contentes, avui", ha asseverat, i ha assenyalat l'auge de Vox i del PP. "No podem estar contentes perquè havíem fet fora el PP corrupte i antidemocràtic, i havíem obert la porta a una nova etapa d’esperança, però davant d’aquesta situació les forces d’esquerres no hem estat a l’alçada", ha criticat.

Consulta aquí tots els resultats del 10-N