Les declaracions del líder de Podemos, Pablo Iglesias, després de saber-se els resultats de les eleccions del 10-N, han estat una crítica a Pedro Sánchez i a la seva decisió de convocar eleccions, que consideren culpable de l'auge de l'extrema dreta. "Es dorm pitjor amb més de 50 diputats d'extrema dreta que no pas amb ministres de Podemos al govern", ha etzibat. De fet, Podemos ha perdut pistonada respecte al 28-A, i ha passat de 42 a 35 diputats al Congrés

De fet, Vox ha aconseguit 52 escons, més del doble del que van aconseguir el 28-A, una evidència de la tendència a l'alça de l'extrema dreta arreu d'Espanya —també a Catalunya—. Segons Iglesias, aquesta és "la conseqüència més greu d'aquestes eleccions". Per aquest motiu, Iglesias reivindica "la necessitat d'un govern que tingui l'estabilitat parlamentària necessària, i que garanteixi polítiques per frenar aquest auge de l'extrema dreta".

D'aquesta manera, el líder de Podemos assegura que "estem disposats a negociar des de demà mateix un govern de coalició, que sigui garantia d'estabilitat a Espanya, i que serveixi per afrontar la desacceleració econòmica que ve". Per fer-ho, proposa "la implementació d'articles socials de la Constitució espanyola que puguin garantir l'estat del benestar".