Artur Mas també s'ha posicionat sobre la consulta de Junts per Catalunya. L'expresident de la Generalitat aposta perquè Junts es quedi al Govern en considerar que és millor per a la formació i per Catalunya. Artur Mas ha assenyalat que el president de la Generalitat, Pere Aragonès, és "l'últim responsable" de l'actual situació i l'ha instat a fer un "últim esforç" per reconduir la situació. Artur Mas ha alertat, en una entrevista a Ràdio 4 i La2, que el cost de "carregar-s'ho tot" pot ser "molt car".

L'expresident de la Generalitat ha insistit que és "més útil" per a la societat catalana que Junts per Catalunya es quedi al Govern en una situació en què la independència "no està a la cantonada". Així ha precisat: "Es presenta a les eleccions per governar, no per anar a l'oposició. Marxar del Govern no té massa sentit". Mas ha reconegut que no és un entusiasta de les consultes internes: "En determinats moments els responsables que han estat escollits han d'assumir la responsabilitat i arriscar-se a equivocar-se". Amb tot, ha mostrat la seva confiança que la formació no es trencarà sigui quin sigui el resultat de la consulta sobre la continuïtat a l'executiu.

Aragonès, l'últim responsable

Artur Mas ha apuntat a Pere Aragonès com a últim responsable de la situació que passa ara el Govern i li ha reclamat que faci un esforç per evitar una ruptura que l'expresident de la Generalitat considera que és evitable. En aquest context, Mas ha defensat la capacitat del secretari general de Junts, Jordi Turull, per arribar a acords. Turull, ha dit, és "exigent però no intransigent. [...] No és un hooligan", ha afegit. ​

Mas ha alertat que el projecte sobiranista està "en risc" i ha preguntat: "Si no poden mantenir un govern junts, quina altra majoria hi ha per tirar endavant aquest projecte?". Segons Mas, en cas de ruptura, a les pròximes eleccions molta gent que va votar partits sobiranistes i independentistes poden deixar de fer-ho. "Potser votaran una altra cosa, però també hi ha el risc que es quedin a casa o votin en blanc", ha afegit. Mas ha dit que és "insòlit" que un soci de Govern plantegi una qüestió de confiança, però també ha afegit que s'ha de veure per què s'ha arribat a aquesta situació. I, en aquest sentit, ha afirmat que a ell no li va passar mai mentre va ser president de la Generalitat perquè "tampoc devien fer les coses perquè passés".