La número dos de Junts per Catalunya per Barcelona, Elsa Artadi, ha instat aquest divendres el candidat d'ERC i guanyador de les eleccions, Ernest Maragall, a liderar les negociacions per governar la ciutat. En aquest sentit, considera "inaudit que hagi d'estar a l'expectativa" del que decideixi l'alcaldessa Ada Colau.

Artadi ho ha dit a les portes del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), on ha anat per donar suport al diputat i ex-número dos d'Oriol Junqueras, Josep Maria Jové, que avui ha declarat pel procés acusat de desobediència, malversació i revelació de secrets. Qual li han preguntat per la decisió de la coordinadora de Barcelona en Comú de proposar que Colau es presenti a la investidura, l'exconsellera ha assegurat que "continuarà apel·lant que Maragall lideri, posi propostes sobre la taula i debatem sobre les propostes que fa com a guanyador de les eleccions".

"Ningú no hauria entès que Colau no governés fa quatre anys, que Xavier Trias no ho fes fa vuit, i ara és el torn de Maragall", ha defensat. A més, considera una "falta de qualitat democràtica" que el candidat del PSC, Jaume Collboni, que va quedar tercer a les eleccions, no vulgui parlar amb Maragall.

"Assistim a un continu ball de cadires i de càrrecs, i es parla molt poc de ciutat", ha lamentat.