La número dos de la candidatura de JxCat a les eleccions municipals a Barcelona, Elsa Artadi, ha demanat aquest dijous al candidat d'ERC a l'alcaldia, Ernest Maragall, que "s'aclareixi" sobre si vol governar amb BComú o fer un "compromís independentista", després que Maragall hagi proposat a JxCat i la CUP signar un acord per donar suport a la investidura del cap de llista més votat a les eleccions del 26 de maig.

Durant la conferència al Fòrum Europa Tribuna Catalunya, Artadi ha dit que JxCat "no necessita signar cap paper" i s'ha mostrat "sorpresa" que ERC necessiti fer-ho. "Necessitem que s'aclareixi , fins ara l'única cosa que he sentit és que vol governar amb Colau", ha dit la número dos de la llista de JxCat.

Durant la conferència, Artadi ha dit que el canvi a la ciutat és "urgent" i ha acusat Colau de fer "mala política" i "antipolítica". També ha criticat que l'alcaldessa no hagi dialogat prou amb els diferents sectors de la ciutat i s'ha compromès a "restablir el diàleg" i "recuperar la confiança" amb ells.