La consellera de Presidència, Elsa Artadi, ha admès públicament que hi ha obert un debat sobre la possibilitat que abandoni el Govern per incorporar-se a una candidatura independentista a l'Ajuntament de Barcelona per a les pròximes municipals. 

"Ara mateix no està tancat, en funció de la resolució d'aquest debat se'n derivaran o no canvis al Govern. El debat existeix, però és un debat obert", ha afegit.

La possibilitat que Artadi encapçali junt amb el conseller Quim Forn, empresonat a Lledoners, la llista de Barcelona a les properes municipals ha estat damunt la taula de l'espai que representa JxCat des de fa mesos. Això no obstant, fins ara Artadi ha evitat acceptar obertament l'existència d'aquest escenari.

La roda de premsa posterior al Consell Executiu d'aquest dimarts ha estat el primer cop que la consellera ha admès públicament que es planteja aquest relleu i que això podria comportar canvis a la composició del Govern.

Artadi és una peça essencial en l'aparell de Govern que encapçala Quim Torra i una de les persones de màxima confiança del president Carles Puigdemont, per la qual cosa la seva substitució no és fàcil, tenint en compte a més que s'ha de dur a terme sense alterar els equilibris interns en l'espai que representa JxCat.

De moment s'apunta el conseller de Política Territorial, Damià Calvet, com un dels noms que compta amb més possibilitats per assumir la responsabilitat de Presidència en cas que finalment es concreti el nou destí de la consellera.