El govern espanyol ha de fer dimitir la secretària d'España Global per haver comparat el referèndum de l'1-O amb una violació. Aquest ha estat el reclam que ha fet la portaveu del Govern Elsa Artadi des de les portes del Tribunal Suprem, on aquest dijous assistirà a la declaració d'Oriol Junqueras, la primera dels presos polítics.

En declaracions als periodistes, la portaveu de l'executiu català ha reclamat a Pedro Sánchez que "reflexioni" i "recuperi el tarannà suposadament progressista" del PSOE. Això s'hauria de traduir, segons Artadi, en la dimissió o cessament d'Irene Lozano, que va fer l'analogia entre el referèndum i la violació en una entrevista a Sky News: "El sexe no està prohibit però el pots fer de manera forçada. Has de tenir permís per fer-ho, en cas contrari es tractaria d'una violació". Artadi ho ha considerat un "insult a totes les dones".

Per altra banda, la dirigent catalana també ha carregat contra la "manca de valentia" del president espanyol, a qui ha acusat de "sucumbir a les pressions de companys de partit que prefereixen anar amb Ciutadans i que es manifesta amb l'extrema dreta". Malgrat que ha negat contactes amb Moncloa des de divendres passat, els ha instat a asseure's a "negociar i fer política".

“Avui podrem escoltar la seva veu, la veritat del que està passant a Catalunya”, ha dit la portaveu del Govern en referència a l’inici de les declaracions dels acusats al Tribunal Suprem, i ha denunciat que aquest dimecres “vam tenir un fiscal fent política”.