La líder de JxCat a Barcelona, Elsa Artadi, s'ha descartat com a candidata de la seva formació a les pròximes eleccions catalanes aquest dijous en una entrevista al Tot es mou de TV3. "El meu compromís els propers quatre anys és a l'Ajuntament de Barcelona", ha aclarit.

Preguntada amb insistència sobre aquest aspecte, Artadi ho ha volgut reiterar i ha anunciat que anirà "a guanyar" l'alcaldia de Barcelona a les pròximes eleccions municipals del 2023. "Per això treballem cada dia", ha insistit.

Pel que fa, doncs, al candidat de JxCat per a les pròximes eleccions, Artadi ha deixat clar que encara ho han de treballar però que "hi ha molts bons candidats". Sobre el possible retorn de l'expresident Artur Mas a la lluita per la presidència de la Generalitat, la dirigent de JxCat no s'ha volgut mullar i ha dit que no li pertocava a ella dir-ho.

Artadi també ha comentat l'ajornament del govern espanyol amb la taula de diàleg. "Fins que no se sentin obligats no s'asseuran a la taula de negociació", ha explicat. En aquest sentit, ha reptat ERC a "explicar què van pactar amb el PSOE".

També ha acusat els republicans de "trencar la unitat el passat dilluns", quan la Mesa del Parlament va deixar sense escó el president de la Generalitat, Quim Torra, arran de la sentència de la JEC. "Dilluns ens vam trobar la sorpresa que el president del Parlament havia decidit cedir davant de la JEC", ha aclarit.

A conseqüència d'això, Torra va decidir aquest dimecres anunciar una convocatòria d'eleccions al Parlament després de l'aprovació dels pressupostos, decisió que Artadi ha qualificat com "la més responsable i difícil".