La número dos de JxCat a l'Ajuntament de Barcelona, Elsa Artadi, ha recordat a totes les formacions independentistes que "no competeixen entre elles" i ha demanat "anar més junts que mai". En unes declaracions als mitjans en el marc de la Festa Major de Sants, Artadi ha apel·lat a la unitat independentista i ha apostat per "deixar de parlar d'uns i altres" i fer un debat per parlar "del que es vol fer".

Artadi ha lamentat en referència als retrets creuats que "això no ens ha portat enlloc durant l'últim any", especialment entre les dues formacions al Govern. D'altra banda, la diputada ha explicat que l'aposta del president de la Generalitat, Quim Torra, de "confrontació" amb l'Estat i la reivindicació del diàleg "no són contradictòries".

D'aquesta manera, la dirigent de JxCat a Barcelona ha insistit que "el diàleg sempre hi és" i ha assegurat que hi mantenen "la porta oberta". Ha explicat que "no és contradictori amb el reconeixement explícit que el diàleg no existeix ni per la banda de l'Estat ni dels partits unionistes". I ha afegit que el que es reclama és "una determinació i un 'ho tornarem a fer".

Com ja va fer el portaveu de JxCat al Parlament aquest diumenge, Eduard Pujol, Artadi ha fet una crida a l'assistència "massiva" a la Diada d'enguany i ha confiat que serà "un punt d'inflexió". I ha insistit que "ha de servir per recuperar la il·lusió, la determinació i la unió del moviment independentista".