La consellera de Presidència i membre de l'executiu de la Crida, Elsa Artadi, ha confirmat que "la Crida no serà a les eleccions municipals". Tot i que l'organisme, que va decidir la seva direcció ahir al seu congrés constituent, vol aglutinar el màxim de sensibilitats polítiques no formarà candidatures pels comicis del mes de maig. 

Artadi, en una entrevista al Via Lliure de RAC1, ha expressat que des del consell executiu de la Crida no volen que "hi hagi una cinquena candidatura" i que ara mateix, la Crida Nacional és una "associació amb voluntat de fer política" i de donar sortida a les ganes de participació que té el poble de Catalunya. 

La consellera ha afegit que la Crida no vol substituir cap partit i que el govern de l'organisme manté "el compromís de dissoldre's quan ja no calgui".

Llista unitària

Artadi ha pressionat, però, perquè a l'ajuntament de Barcelona hi hagi una llista unitària encapçalada "pel conseller Joaquim Forn i l'exconseller Ernest Maragall". La consellera ha valorat que estem en un moment en el qual és necessari encaixar totes les forces i que, per a ella, la millor llista a la ciutat és la que encapçalin Forn i Maragall. Si aquesta llista tirés endavant, Artadi s'ha compromès a que, si pot "sumar en una llista com aquesta, estic a la seva disposició".

En aquest sentit, Artadi ha avisat que la divisió de l’independentisme està posant en joc una victòria a les municipals de Barcelona i ha instat a ERC que es posicioni. “Maragall ha de decidir amb qui va, si amb Ada Colau o amb el PDECat”, ha insistit. Sense aquesta falta d'entesa, segons la consellera, "després serà més difícil generar confiances”. Tornant a la llista encapçalada per Forn i Maragall, Artadi considera que "és evident que guanyaria" i per contra, ha entomat responsabilitats assegurant que si "Valls o Colau guanyen, serà culpa de l’independentisme". 

A Europa

Preguntada sobre la possibilitat de presentar una candidatura conjunta a les eleccions europees encapçalada per Oriol Junqueras, Artadi creu que "donaria una molt bona imatge per poder expressar tot el que està passant al país". No li molesta gens, ha assegurat, que Junqueras hi anés en primer lloc per davant de Carles Puigdemont i en nom de JxCat ha puntualitzat que "el partit no hi posaria cap problema".