La nova condemna contra membres de la Mesa del Parlament per la participació en el procés independentista és una "barbaritat" i una "vergonya per al suposat estat de dret espanyol", segons la portaveu de JxCat, Elsa Artadi, que ha assegurat que aquesta mena de sentències no aconseguiran silenciar l'independentisme.

Artadi ha retret que s'ha condemnat a inhabilitació diputats del Parlament per "fer bàsicament la seva feina, que és permetre un debat democràtic", per la qual cosa considera que qui haurien de ser inhabilitats són els jutges que ho estan impedint.

"Que es vulgui silenciar no vol dir que això ens faran callar. Seguirem persistint. No només JxCat sinó tot l’independentisme. Aquestes vulneracions només fa més justa la causa de l'independentisme", ha advertit.

Guinó seguirà al Parlament

De moment, JxCat no compta que la sentència hagi de comportar la marxa del grup parlamentari de Lluis Guinó, diputat del Parlament i alcalde de Besalú, que ha estat condemnat per la seva actuació com a vicepresident primer de la Mesa entre Juliol i Octubre del 2017. Artadi ha recordat que la sentència no és encara ferma i que, per tant, no haurà de comportar canvis en el grup parlamentari.

D'altra banda, la previsió és que el Parlament es dissolgui en el termini de dos mesos, si es confirma que no es presenta cap candidat per a substituir Quim Torra, inhabilitat també pel TSJC.

lluis guino jxcat captura parlament

L'exvicepresident del Parlament Lluís Guinó continuarà com a diputat al Parlament.

Seguirà ampliació