La portaveu de Junts, Elsa Artadi, ha manifestat en una entrevista a El País, que l'estratègia de confrontació intel·ligent passarà per "buscar les esquerdes de l'Estat" per tal d'afeblir-lo. "Hi ha dues parts en l'expressió confrontació intel·ligent. Confrontació, que no l'hem triat nosaltres, sempre hem apostat per negociar. Sabem que això ja no té recorregut i que per a l'Estat espanyol el tauler de joc és la repressió. Davant això escollim no defallir ni abandonar el procés independentista i hem optat per la intel·ligència. És a dir, buscar les esquerdes que permetin fer més feble l'Estat", ha afegit.

A la portaveu parlamentària dels Comuns, Jèssica Albiach, però, no li han agradat gens les reflexions d'Artadi i ho ha vist com un atac al govern del PSOE i Podemos. No ha dubtat a comparar-la amb la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso.

Albiach ha assegurat que Isabel Díaz Ayuso i Artadi tenen el mateix objectiu: "Fer caure el govern central, amb Podem i Comuns com a principal adversari", ha indicat. "Pensar en la gent, la crisi o la COVID sembla que és poca cosa", ha apuntat.

Artadi li ha recordat que parla de l'Estat i no fa referència a cap canvi conjuntural de govern a Espanya, i ha lamentat que el portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, hagi compartit a la xarxa el relat de comparar-la amb Ayuso.