La vicepresidenta i portaveu de JxCat, Elsa Artadi, assegura que el pacte de Govern aconseguit amb ERC compta amb "la benedicció" de tota la direcció de Junts. En una entrevista a El Punt Avui, Artadi reconeix, no obstant això, que l'acord "no desperta entusiasme" i sobre si Pere Aragonès serà o no un bon president assenyala: "Hem de deixar passar setmanes i mesos i, llavors, es veurà l'altura de Pere Aragonès com a president".

El pacte, explica, "està beneït per tota la direcció" i subratlla que l'han fet "els negociadors, que la direcció del partit l'ha posat a votació de la militància i que ha estat la militància la que ha beneït aquest acord i, a més, ho ha fet amb un amplíssim suport".

Al seu judici, les dificultats entre els independentistes es deuen al fet que a les eleccions del 14-F "no hi ha hagut un guanyador gaire clar" entre aquestes formacions i això les situa a totes elles "en una situació de treballar conjuntament amb respecte, amb confiança i, sobretot, amb lleialtat". Artadi considera que "la repressió" busca la divisió en el moviment independentista i aquest factor és el seu principal repte a superar.

A la pregunta de si l'acord entre ERC i la CUP pot condicionar la gestió del Departament d'Economia, respon: "El que ha de ser la base del pla de govern és l'acord que hem format i hem escrit els dos membres del Govern".

"Emergència governamental a Barcelona"

Sobre el fet que ella no formi part del nou Govern argumenta que "tenia un compromís adquirit" a l'Ajuntament de Barcelona i no podia faltar a la seva paraula. "Ja tinc un altre compromís que també és molt il·lusionant, que és un repte immens, perquè és la meva ciutat i, a més, tenim una emergència governamental a Barcelona. I m'haig de quedar a fer el treball pel qual em vaig comprometre fa només dos anys".

Pel que fa a la política de Barcelona, considera que l'Ajuntament està "paralitzat" per les diferències entre comuns i socialistes -que governen la ciutat-, com ha passat aquesta setmana amb l'aeroport del Prat.

En la seva opinió, "hi ha molta gent emprenyada" amb la gestió de l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i recorda que un 30% dels ciutadans asseguren en les enquestes municipals que, si poguessin, s'anirien a viure fora de Barcelona. "Sense resoldre els problemes que hi havia -denúncia en al·lusió al govern de BComú i PSC- n'han generat de nous, i això no és fer una ciutat més amable". 

 

Imatge principal: la vicepresidenta i portaveu de JxCat, Elsa Artadi / Foto: Europa Press