L'exdiputat de la CUP Quim Arrufat ha interposat una demanda al jutjat de primera instància de Vilanova i la Geltrú contra la CUP. En aquesta mateixa demanda també hi apareixen el diari Ara i el periodista Albert Llimós. En un comunicat, la defensa constata que el fonament de la demanda, que va ser admesa pel tribunal a finals de setembre, és un article del diari Ara que vinculava la seva marxa del partit amb una suposada denúncia interna per abús. 

L'octubre del 2020, Arrufat va trencar el silenci sobre les agressions que va destapar el diari Ara i que van confirmar els anticapitalistes en un comunicat. Ell va assegurar que "no sóc un agressor. He arribat a pensar que sí, però no ho sóc". A través de les xarxes socials, va difondre un vídeo on denunciava "amenaces" i "extorsions" des de dins del partit. 

Arrufat tenia una denuncia interna per agressió sexual i una altra per abús sexual quan va decidir deixar la CUP l'any 2019. Una dona el va denunciar per agressió sexual el 2014, quan encara era diputat a Parlament. Cinc anys després, va rebre una altra denúncia interna per abús sexual. En el mateix vídeo, Arrufat admet a primera "hi havia un cas, amb una afectada a la qual involuntàriament li havia causat cert dolor". Segons ha explicat ell mateix, s'havia abordat i reparat aquest cas fins que es va tancar. En aquell moment, Arrufat va negar la segona. 

Què busca aquesta acció judicial

Tal com ressalta en el comunicat que ha difós la defensa, “aquesta acció judicial té com únic interès restaurar el seu nom vers les falses acusacions públiques, i sense cap mena de fonament en contra la seva persona, per qui ara són demandats i que li han causat greus perjudicis tant personals com professionals. L’única prioritat del nostre representat, en defensa del seu dret a l’honor que és inherent a tota persona, és que quedi palès que les informacions publicades són falses”.

 

La compensació econòmica que demana Arrufat, per altra banda, és simbòlica: d'un euro. La demanda, segons constaten, només busca restablir el seu honor. La defensa també lamenta que la CUP no ha donat resposta, ni en públic ni en privat. "Volem posar en relleu que el partit polític Candidatura d'Unitat Popular no ha donat resposta a les peticions formulades pel nostre client ni per aquest despatx professional, tant en públic com per vies formals, com tampoc a les formulades en privat".

 

 

Imatge principal: l'exdiputat i exmembre de la CUP Quim Arrufat durant un acte de campanya pel referèndum de l'1 d'octubre/ ACN