La CUP ha reconegut la incertesa davant una possible intervenció de l'autonomia a través de l'article 155 de la Constitució. L'exdiputat de la formació anticapitalista, Quim Arrufat ha assegurat que l'aplicació d'aquesta norma "deixaria en una anècdota" la Declaració realitzada pel president de la Generalitat, Carles Puigdemont.

El cupaire ha assegurat en una entrevista a El Món a RAC1 desconèixer quina podria ser la possible reacció del Govern davant una suspensió de l'autonomia. El principal problema, segons ha apuntat, és el caràcter obert de l'article 155: "Permet suspendre l'autonomia a la carta", ha exposat Arrufat, que ha alertat que el govern espanyol pot "des de convocar eleccions fins a prendre el control de TV3".

"Desconcert"

Arrufat ha assegurat que la Declaració signada pels diputats independentistes ahir "anava a ser llegida" pel president de la Generalitat. Segons el cupaire, en les hores abans del ple, es va canviar allò que s'havia planificat: "Fins a una hora abans del ple, aquest anava de proclamar la República". Aquests canvis són la mostra "d'una falta de confiança" del Govern respecte a la CUP. 

És més, l'exdiputat ha reconegut que després dels esdeveniments d'ahir, "l'acord amb la CUP queda tocat". Per això, adverteix al Govern que per als cupaires la legislatura es donarà per acabada "si no s'apliquen els resultats en un termini raonable de temps", és a dir, si no es proclama la República.

"Fallar" a la CUP

La diputada de la CUP, Eulàlia Reguant, s'ha afegit a les crítiques al govern de Junts pel Sí. La cupaire ha assegurat a El Matí de Catalunya Ràdio que l'executiu ha estat "patós" i que ha "fallat a la CUP" després de veure "com ens ha dit —o no dit— les coses".

D'altra banda, la diputada també s'ha mostrat molt sorpresa per la rèplica del diputat de CSQP, Lluís Rabell: "Ens va sorprendre l'actitud sense fer cap escarni de JxSí", ha apuntat la diputada.