La carta del president Carles Puigdemont amb motiu del seu cinquè aniversari a l'exili ha protagonitzat bona part del debat al Congrés dels Diputats i també la majoria de converses als passadissos d'aquesta institució en la sessió de control a Pedro Sánchez. En ella, Puigdemont rebutjava qualsevol solució personal a la seva situació i explicava que havia rebut visites de socialistes per intentar-lo convèncer del contrari, quelcom que no van aconseguir. Tot plegat, enmig de les negociacions per la renovació del CGPJ que Feijóo va trencar per la intenció del govern espanyol de modificar el delicte de sedició. Enmig d'aquest conflicte, Inés Arrimadas no s'ha pogut estar de dir la seva i ha criticat tant a Puigdemont com a Pedro Sánchez, dues de les víctimes preferides de la líder taronja mentre les enquestes la situen com a l'única diputada que mantindria Ciutadans al Congrés en unes eleccions generals. 

Pedro Sánchez, el pitjor president segons Arriamadas 

Matant dos pardals d'un tret, Arrimadas ha assegurat que Pedro Sánchez ha oferit "el que faci falta" al president Puigdemont, ja que considera que el president del govern espanyol "no té cap mena d'escrúpols" quan es tracta d'aconseguir els seus objectius polítics, en aquest cas la reforma del delicte de sedició, que des de Junts es demana que no es modifiqui, sinó que directament s'elimini del Codi Penal. "No tinc dubtes que Sánchez li haurà oferit el que faci falta", ha resumit Arrimadas, criticant molt durament a Sánchez, a qui ha descrit com l'única persona capaç de en només dos anys de diferència "dir que ell portaria Puigdemont a Espanya per a ser jutjat, a oferir-li un tracte de privilegis". 

Anant més enllà, en declaracions als mitjans als passadissos del Congrés, Arrimadas ha criticat que Sánchez és "el mateix senyor que és capaç de canviar el Codi Penal per afavorir els que el sostenen a la Moncloa i que alhora és capaç de negociar amb un pròfug de la Justícia", referint-se a Puigdemont i la resta dels exiliats. Així, ha considerat que aquesta vegada Puigdemont no menteix, i que en la seva carta es veu reflectit "la manca d'escrúpols del pitjor govern espanyol de tota l'etapa democràtica". 

 

El "senyor X" torna al Congrés 

Minuts abans, la portaveu del PP al Congrés dels Diputats i la seva màxima autoritat davant l'absència de Feijóo, Cuca Gamarra, ha ressuscitat la figura del "senyor X" per preguntar-li a Sánchez qui havia estat l'emissari dels socialistes que va viatjar a Waterloo per convèncer Carles Puigdemont de presentar-se davant la justícia espanyola. En la sessió de control a l’executiu, Gamarra ha instat el president socialista a dir “qui ha anat a negociar el Codi Penal a la mida dels independentistes”. “Sigui qui sigui ho ha fet obeint les seves ordres”, ha manifestat la diputada popular.