La líder de Cs, Inés Arrimadas, ha lamentat la formació del nou Executiu de Catalunya, en el qual Esquerrra i Junts governaran en coalició. "L'independentisme sempre es posa d'acord per atacar Espanya", ha assegurat Arrimadas en un vídeo que ha difós la formació a Twitter. En aquest sentit, des del seu punt de vista, no duran cap mena de política a terme, per la qual cosa "no governaran per a ningú, tret de per a algun grupet de vividors del procés, que aquests sí que viuen molt bé del separatisme".

Per a la líder dels taronges aquesta és una mala notícia perquè les forces independentistes "no es posen d'acord per millorar la sanitat, l'educació, ajudar als autònoms, a les famílies o a les empreses, sinó per atacar Espanya". Per això, ha instat al govern espanyol a protegir la democràcia en lloc de plantejar indults per als presos i exiliats independentistes. 

arrimadas2

Nefast per a Espanya

Per a Arrimadas els problemes no es queden només a Catalunya, ja que aquest nou Executiu és una mala notícia per a tot Espanya. "És un govern nefast per a Catalunya, però desgraciadament aquestes forces polítiques també condicionen de manera nefasta la política de tot Espanya", ha remarcat la líder de la formació taronja.

També, s'ha referit al fet que el president espanyol, Pedro Sánchez, governi amb el suport dels republicans. "Es constata una vegada més que els partits que fan que Sánchez segueixi a Moncloa, només tenen per objectiu, només es posen d'acord en destrossar el nostre país", ha destacat.

Vídeo difós per Cs a Twitter

D'altra banda, Ignacio Martín Blanco, diputat de Cs del Parlament, ha mostrat aquest matí la seva preocupació pel fet que ERC assumeixi la direcció d'Interior i, per tant, dels Mossos d'Esquadra. "Ens preocupa molt la connivència d'ERC amb la CUP respecte al menyspreu als Mossos, que ens fa témer una legislatura complicada quant a seguretat," ha argumentat.

 

Imatge principal: Inés Arrimadas en una imatge d'arxiu|arxivament / Europa Press