La líder de Ciutadans a Catalunya, Inés Arrimadas, ha carregat contra el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, perquè l'Advocacia de l'Estat aprecia els delictes de sedició, malversació de cabals públics i desobediència greu contra els presos polítics i no el delicte de rebel·lió.

"Quantes trucades hauran fet Sánchez i el seu govern perquè l'Advocacia de l'Estat hagi rebaixat la pena que demana la fiscalia pels colpistes a Catalunya?", es pregunta Arrimadas que està enfadada perquè l'Advocacia no ha mantingut l'acusació de rebel·lió, cosa que sí que ha fet la fiscalia​. 

La líder de la formació unionista ha assegurat des de Jerez de la Frontera que els espanyols veuen "amb pena com es confirmen les sospites que Sánchez està disposat a fer qualsevol cosa per seguir un quart d'hora més a la Moncloa". En la mateixa línia, denuncia que s'està intentant "donar privilegis i beneficiar els que han trencat famílies a Catalunya, han fet fugir empreses i han avergonyit els espanyols":

Arrimadas ha subratllat que la seva formació sempre defensarà que "tots els ciutadans són iguals davant la llei", al mateix temps que ha justificat les accions del president espanyol perquè creu que "els protegeix (als presos) per poder seguir a la Moncloa".

Finalment, la líder de l'oposició al Parlament ha admès que tem que es concedeixi l'indult als presos i, per això, ha registrat una proposta al Congrés dels Diputats perquè es prohibeixin els indults "als que han donat un cop contra la democràcia".