La líder de Ciutadans, Inés Arrimadas, s'ha mostrat fortament irritada amb el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, per haver acudit ahir a la taula de diàleg amb la Generalitat. A més, la dirigent taronja no se n'ha estat d'acusar de mentider el president espanyol.

Segons el seu parer, escoltant les seves declaracions després de la trobada, semblava que ambdós havien estat en reunions diferents pel que van dir sobre si s'havia tractat el tema de l'amnistia i l'autodeterminació: "O menteix un o menteixen els dos. Oculten la veritat". "A sobre de la infàmia i l'opacitat, ens mentiran?", ha preguntat Arrimadas, qui, no obstant, sospita que va ser Sánchez qui va mentir --"sol fer-ho més", ha dit-- i sí que es va parlar d'autodeterminació i amnistia.

Per aquest motiu, la seva formació ha registrat una petició al Congrés per tal que el govern publiqui la relació de les actes "de la reunió mantinguda ahir". L'objectiu és que "el govern d'Espanya doni comptes a tots els espanyols del que està negociant amb ERC al marge del Parlament".

 

El PP també ha demanat les actes. En una atenció als mitjans, el vicesecretari de Comunicació dels populars, Pablo Montesinos, ha acusat Sánchez d'estar "ocultant el que realment va pactar" amb Aragonès. Segons el PP, la paraula de Sánchez "no val res" i ha instat els barons socialistes a unir-se a la petició.

 

Preguntes sobre el DOGC i la bandera

El partit també ha registrat una sèrie de preguntes sobre la publicació apareguda al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya que parla de "conflicte polític entre Catalunya i l'Estat espanyol". 

"Comparteix el Govern d'Espanya l'afirmació de l'Executiu català que una part de la nació està en conflicte amb la mateixa nació? Quina opinió li mereix al Govern que l'Executiu català, parlant en nom de tots els ciutadans de Catalunya que està obligat a representar, manifesti que a Espanya hi ha repressió i represaliats polítics? Comparteix el Govern d'Espanya l'opinió del Govern català que la solució democràtica implica el "final de la repressió", "l'amnistia dels represaliats" i el "dret d'autodeterminació? Considera el Govern d'Espanya que la manera d'impulsar una resolució democràtica a un presumpte conflicte amb Catalunya passa per seure's a negociar amb els instigadors d'un cop d'Estat contra el nostre ordre constitucional i contra el conjunt d'Espanya?", són algunes de les preguntes registrades.

El partit taronja també ha blasmat la retirada de la bandera espanyola per la roda de premsa del president de la Generalitat, Pere Aragonès, registrant preguntes al respecte. Arrimadas ha considerat aquest gest "un insult a tots els espanyols".

Finalment, Arrimadas ha insistit a demanar el tancament de "la taula de la infàmia" i l'obertura d'una taula per l'energia en la qual el govern de Sánchez, l'oposició i el sector busquin solucions davant de les escalades de preus.

 

Imatge principal: la líder de Ciutadans, Inés Arrimadas / Foto: Efe