La presidenta de Ciutadans, Inés Arrimadas, no es resigna a la decadència del partit taronja. La líder de la formació ha publicat una piulada reivindicant el partit en el setze aniversari del seu naixement. "Avui és més imprescindible que mai", ha assegurat, just el mateix dia en què l'exportaveu de la formació, Juan Carlos Girauta, ha sentenciat la mort del partit després de pronosticar que el procés de refundació que ha posat en marxa l'actual executiva fracassarà.

En la seva publicació a Twitter, Arrimadas ha descrit la seva versió sobre el naixement del partit el 2006: "un grup de valents va fer un pas endavant per defensar la llibertat a Catalunya i el projecte es va estendre des d'allà a tota Espanya apostant per la regeneració, la igualtat i el reformisme".

Captura de Pantalla 2022 07 09 a les 17.12.46
Captura de la piulada d'Arriadas

La crisi que travessa Ciutadans des de fa mesos l'ha abocat a un procés de renovació que s'ha accelerat amb el fracàs que va patir a les eleccions andaluses del passat mes de juny. En aquells comicis, el partit taronja no va aconseguir obtenir representació després que el 2018 havia aconseguit quedar en tercera posició amb 21 escons amb els quals van aconseguir la presidència del Parlament i formar part de l'executiu andalús.

Arrimadas no plega

Davant d'aquesta situació, Arrimadas ha admès la necessitat fins i tot de refundar el partit, però ha deixat clar que no té intenció de dimitir i ha reiterat que aquesta seria per ella la solució "més fàcil". La previsió és que la renovació que preveu el partit s'haurà d'haver culminat abans que acabi l'any, amb la mirada posada a les eleccions de maig de l'any vinent. 

Arrimadas va substituir Albert Rivera a la presidència de Ciutadans després que el fins aleshores líder del partit va abandonar la política arran del revés electoral que va patir la llista que liderava al congrés dels diputats. Als comicis de novembre del 2019, Rivera va perdre 47 diputats dels 57 que havia aconseguit el mes d'abril d'aquell mateix any. Les eleccions es van haver de repetir davant la impossibilitat d'investir un president.