La líder de Ciutadans, Inés Arrimadas, ha lamentat que finalment la proposta de Ciutadans per fer president del Parlament José María Espejo Saavedra no hagi prosperat i que Roger Torrent, d'ERC, hagi estat escollit el president de la cambra. En aquest sentit, Arrimadas assegura que "la legislatura ha començat com va acabar" i s'ha mostrat convençuda que Torrent no representarà "tots els catalans" ni serà "una persona imparcial". 

"Hem assistit a un míting d'Esquerra", ha denunciat la líder de Ciutadans, en referència al discurs del president de la Mesa d'Edat, Ernest Maragall, qui ha recordat els polítics a la presó i a l'exili. A més, també ha criticat la interpretació del reglament que ha fet aquesta mesa, que ha permès el vot delegat als polítics presos com va apuntar el jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena, tot i que no ha aclarit si recorreran la decisió a instàncies judicials. 

Finalment, Arrimadas ha tornat a carregar contra els comuns per no haver permès una presidència de la cambra en mans de Ciutadans. Tot i que finalment els nou vots en blanc, un més dels que han emès els diputats de Catalunya de Comú Podem i que no s'ha aclarit d'on ha sortit, tampoc haguessin permès una presidència unionista, Arrimadas ho ha obviat i ha criticat els de Xavier Domènech. "Aquest vot no ha canviat el resultat, els comuns ja havien prefixat el vot", ha assegurat.