La líder de Ciutadans a Catalunya i portaveu nacional del partit, Inés Arrimadas, ha acusat avui el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, de ser "el president del procés independentista", en lloc de ser "el president de tots els catalans", cosa que ella ha promès que serà.

En un acte a Nou Barris, a Barcelona, Arrimadas ha estat presentada avui com a candidata a la presidència de la Generalitat, després d'imposar-se ahir a les primàries del partit. La dirigent ha estat acompanyada pel líder de Cs, Albert Rivera, així com pels principals dirigents del partit a Catalunya, però també de la resta de l'Estat, com Fran Hervías, José Manuel Villegas, Begoña Villacís, Toni Roldán i Melissa Rodríguez.

En la seva intervenció, Arrimadas ha fet referència a la reunió de demà a la Generalitat, a la qual Puigdemont ha convocat els partits favorables al referèndum d'independència per analitzar la situació després de la negativa del Govern espanyol a negociar, i per abordar la data i la pregunta del referèndum, segons ha anunciat avui la consellera de Presidència, Neus Munté.

Governar per a tothom

Arrimadas ha deixat clar que, si és presidenta de la Generalitat, governarà per a "tots" els catalans, "visquin on visquin, pensin com pensin i parlin com parlin".

"No convocaré d'urgència les entitats independentistes, com ha fet Puigdemont. No és el president de la Generalitat, és el president del procés. I ja n'hi ha prou. Volem un president que enviï cartes a Mariano Rajoy per parlar d'infraestructures o dependència a Catalunya, i que si convoca entitats a la Generalitat, siguin entitats socials, per parlar de problemes reals", ha afirmat.

Arrimadas ha agraït la "confiança" rebuda per ser cap de llista de Cs a la Generalitat, ja que surt amb "més força i suport", i ha exhibit l'"orgull" per les primàries del partit, davant "altres que no els surten gaire bé" i un independentisme al qual ha reptat a fer primàries, en lloc de "donar lliçons de democràcia".

El "cortijo" del procés

Davant un independentisme que, segons Arrimadas, "es creu que Catalunya és el seu cortijo... o el seu convent, després d'haver vist que hi ha una mare superiora traient diners de tots els catalans", Cs "canviarà cansament per il·lusió, confrontació per diàleg i mirar tot el dia al passat per bastir ponts".

Així, si és presidenta de la Generalitat, ha promès que serà presidenta de "tots els catalans", serà "interlocutora" amb la resta de l'Estat i anirà a les conferències de presidents autonòmics, no agafarà "cap bandera per tapar la corrupció, sinó que s'aixecaran catifes i s'obriran finestres de la Generalitat", i no desconnectarà a Catalunya, sinó que la "connectarà millor" amb infraestructures i serveis amb la resta de l'Estat i Europa.