La supervivència de Ciutadans penja d'un fil, així ho reconeixen els seus membres, inclosa la seva líder Inés Arrimades. La presidenta de la formació taronja ha reconegut que cal una "renovació profunda", fins i tot una "refundació", després de la patacada a les eleccions andaluses. Arrimadas ha arribat a exposar que posarà el seu càrrec a disposició de la militància, però prendre ella la iniciativa? De cap manera. Aquest dimecres en una entrevista a la COPE, la líder de Cs ha assegurat: "Per a mi el més fàcil seria dimitir o haver acceptat algun dels temptadors càrrecs del PP".

"Si nosaltres sabéssim que dimitint tots se salva el partit, no trigàvem ni un segon", ha insistit Arrimadas, qui ha defensat que la seva proposta és dur a terme una refundació del partit i deixar-lo renovat. "Jo vull que el partit torni a ser una eina útil i seductora, això significa canviar-ho tot", ha sentenciat. Hi ha molts canvis sobre la taula i no s'acaba de descartar res. Tant és així que el passat dimarts, el portaveu del partit en el Congrés dels Diputats, Edmundo Bal, va deixar oberta la porta a la possibilitat de canviar el nom del partit.

Entre totes aquestes possibilitats, tanmateix, no s'inclou la dimissió de l'actual líder de Ciutadans després de la concatenació de mals resultats electorals. Les comparacions amb el seu predecessor són inevitables, ja que Albert Rivera va dimitir després de la seva desfeta a les eleccions generals. Arrimadas es defensa al·legant que Rivera va deixar el càrrec després de tretze anys, mentre que ella només fa dos anys que està al capdavant i que aquesta no seria la solució per salvar el partit. 

Direcció al PP?

Com ja ha passat anteriorment, després d'una gran derrota de Ciutadans hi ha un nombre de militants i càrrecs que es decideixen a deixar enrere la formació taronja i fer el salt al Partit Popular. Per això, no és gens estrany l'expectació al voltant dels moviments dels membres dels dos partits després del cop dur que han suposat els comicis andalusos. 

Malgrat tot, alguns dels pesos pesants de Ciutadans han volgut tancar la porta a aquesta possibilitat. És el cas d'Arrimadas a l'entrevista de la COPE, però també ho ha fet Bal: "A mi no em veureu al PP". El portaveu de Cs s'ha pronunciat abans d'entrar a la sessió plenària d'aquest dimecres al Congrés. Ha assegurat que està "orgullós" de no haver rebut personalment cap oferta per part del primer partit de l'oposició en el qual van anar a petar diversos dels exdirigents de la seva formació després de la dimissió d'Albert Rivera, segons recull Europa Press.